הריקודים החברתיים (או סושיאל) הם לא רק תנועות לקצב המוזיקה, אלא דרך חיים מלאת אנרגיה, חופש וחיבור בין אנשים. הוא מלווה אותנו כבר מאות שנים, משתנה ומתפתח יחד עם התרבות, המוזיקה והתקופות. הריקודים הלטיניים, שנולדו מתוך ערבוב של השפעות אפריקאיות, אירופאיות וקריביות, ורבים מהם נמצאים תחת המטרייה של הריקודים החברתיים הפכו לחלק בלתי נפרד מהחיים החברתיים של רבים מסביב לעולם, גם מחוץ לגבולות אמריקה הלטינית. אבל איך הכל התחיל? בואו נצא למסע בזמן ונגלה איך התפתחו הריקודים הלטיניים!
ההיסטוריה של הריקוד החברתי: ממחולות מלכותיים לחגיגות רחוב סוחפות 🎶💃
המאה ה-17 וה-18: האלגנטיות של האצולה 👑
בבתי המלוכה של אירופה שלטו ריקודים מסודרים ומדודים, ששיקפו את היוקרה והטקסיות של החברה הגבוהה. המטרה העיקרית שלהם הייתה דיפלומטית, אך בדומה להיום, מטרתם הייתה להכיר ולחבר בין אנשים. שניים מהבולטים שבהם היו:
המינואט (Minuet): ריקוד מלכותי מצרפת שהתאפיין בתנועות מעודנות, קידות מחושבות והרבה הקפדה על פרטים. זה היה ריקוד שדרש שליטה מושלמת בגוף ובנימוסים.
הקוטיליון (Cotillion): ריקוד חברתי קבוצתי שבו בני הזוג החליפו פרטנרים במהלך השיר (בדומה לריקוד הקסינו של ימינו). הוא היה להיט בארמונות אירופה וצפון אמריקה והיווה בסיס לריקודים חברתיים רבים שבאו אחריו.
המאה ה-18: מהפכת הוואלס 🎻
הוואלס (Waltz) היה הריקוד ששינה את כללי המשחק. לראשונה, בני זוג רקדו קרוב זה לזה, מסתובבים יחד בקצב זורם ואינטימי. בהתחלה, החברה הגבוהה הביטה בו בחשדנות – איך זה שבני זוג רקדו כל כך קרוב? אבל הוואלס כבש בסערה את אירופה והפך לסטנדרט בריקודים זוגיים.
המאה ה-19: טקסיות ומעבר לתרבות העם
במאה ה-19, הריקודים החברתיים החלו לצאת מארמונות האצולה ולהפוך לנחלת הכלל. שני ריקודים בולטים מאותה תקופה:
הפולונז (Polonaise): ריקוד רשמי ומרשים שמקורו בפולין, שהפך לתהלוכה של יוקרה ואצולה.
הדנסון (Danzón): ריקוד קובני שצמח מתוך השפעות אירופאיות כמו הקוטיליון והמינואט, אך עם הזמן קיבל נגיעות לטיניות שהפכו אותו לייחודי. הדנסון השפיע על סגנונות רבים, והיה אחד מהגשרים בין הריקודים האירופאיים המסורתיים לריקודים הלטיניים המודרניים.
המאה ה-20: הרגע שבו הכל השתנה 🕺🔥
הכניסה של הג'אז, הקצב האפרו-קריבי והשפעות חדשות הפכו את הריקודים לחגיגה של תנועה חופשית ואנרגיה סוחפת. מכאן נולדו הריקודים הלטיניים שאנחנו מכירים ואוהבים היום:
הסון הקובני – אמא של כל הריקודים הלטיניים 🌴🎺
הסון (Son Cubano) היה הבסיס לרוב הריקודים הקובניים. הוא שילב מקצבים אפריקאיים עם הרמוניה אירופאית, והניח את היסודות לסלסה, קסינו וסגנונות נוספים. אם הסלסה היא המלכה, הסון הוא ללא ספק הסבא-רבא שלה. הסון הוא סגנון אינטימי וסוחף אך מאוד מאופק ומעודן.
הבולרו – רומנטיקה בתנועה ❤️
ריקוד הזוגות המלא בתשוקה, עם תנועות חלקות, זרימה רכה ומנגינות מרגשות. הבולרו הוא הריקוד המושלם למי שרוצה להביע רגש דרך התנועה ולהתחבר לפרטנר בריקוד.
הקסינו – הריקוד החברתי האולטימטיבי 🔥
ריקוד הקסינו (או "סלסה קובנית") התפתח מתוך הסון, אך הוסיף תנועות מעגליות ושילובים יצירתיים בין בני הזוג. מעבר לריקוד הזוגי, התפתח סביבו ריקוד קבוצתי המכונה ׳רואדה׳ ובו המון זוגות רוקדים יחד במעגל, הקנטנטה (Cantante) שמנהל את הרואדה מזניק שם של תרגיל, וכל הקבוצה מבצעת יחד בתיאום מושלם. הקנטנטה גם מודיע מתי הזמן לבצע חילוף זוגות ולעבור לרקדן הבא בקריאה שנקראת Dame. זהו ריקוד חברתי אמיתי שמכניס קצב ושמחה לרחבה!
הממבו והצ'ה צ'ה צ'ה – הקצב שסחף את העולם 🎷
בשנות ה-40 וה-50 של המאה ה-20, בהוואנה, התפתח הממבו (שם שפירושו ״הילולה לאלים״) – ריקוד עם קצב מהיר ודינמי שמילא את רחבות הריקודים. בעקבותיו, נולד הצ'ה צ'ה צ'ה, שהביא תנועות קלילות וקצב אנרגטי וסוחף.
הסלסה – השילוב האולטימטיבי 🔥
בשנות ה-70, המהגרים הלטינים בניו יורק יצרו את הסלסה – ריקוד ששילב את הסון הקובני, הממבו, הג'אז האמריקאי והשפעות רבות נוספות. השילוב של כל-כך הרבה סגנונות הביא לשם שנפוץ היום ׳סלסה׳ - כמו רוטב שמורכב מהרבה רכיבים. היום תוכלו למצוא שלל סגנונות החל מסלסה קובנית ו-LA, דרך סלסה ניו יורקית וסלסה קלניה. אין ספק שלא סתם הסלסה הפכה להיות בין הריקודים הלטיניים הפופולריים ביותר בעולם, וכל מסיבת סלסה היא חגיגה של תרבות, מוזיקה ואנרגיה.
וכמובן, איך אפשר בלי ⬇️
הבצ'אטה – הריקוד שמביא את התשוקה של הרפובליקה הדומיניקנית לעולם 💃🔥
אם סלסה היא המלכה של הריקודים הלטיניים, אז הבצ'אטה (Bachata) היא ללא ספק הנסיכה. הבצ'אטה נולדה ברפובליקה הדומיניקנית בשנות ה-60 של המאה ה-20 מתוך שילוב של הבולרו, הסון וסגנונות נוספים והפכה מאז לאחד הריקודים הלטיניים האהובים ביותר בעולם. אחרי הלהיט Obsession של להקת אוונטורה, פרצה מוזיקת הבצ׳אטה אל מחוץ לגבולות הרפובליקה, הגיעה לספרד וספגה השפעות של שלל סגנונות מוזיקאליים. שם בספרד התפתח סגנון הריקוד שהוא כנראה הכי פופולארי היום בכל העולם - הבצ׳אטה סנשואל.
איך הריקודים הלטיניים כבשו את העולם?
כמו שהבנו, הריקודים הלטיניים לא נשארו רק בקובה או בדרום אמריקה. הם התפשטו לכל העולם בזכות ההשפעה המוזיקלית והתרבותית. הסרטים של הוליווד, המהגרים הלטיניים והחיבור הייחודי של תשוקה וקצב הביאו לכך שהיום, בכל עיר גדולה בעולם, תוכלו למצוא מסיבת סלסה, בצ'אטה או רואדה.
למה הסושיאל כל כך ממכר?
חיבור בין אנשים: אין דרך טובה יותר להכיר אנשים חדשים מאשר לרקוד איתם! 💃
שחרור ואנרגיה: לרגע אחד, כל הדאגות נעלמות ואתם זורמים עם המוזיקה. 🔥
בריאות וכושר: גם חיבור עם אנשים וגם פעילות ספורטיבית? לנו זה נשמע כמו שילוב מנצח מלא דופמין.
מוזיקה ממכרת: המקצבים הלטיניים הממכרים גורמים לגוף לרצות לזוז באופן טבעי (תנסו לשים סלסה ולהשאר אדישים!)
למי זה מתאים?
לכולם! הריקודים החברתיים מתאימים לכל מי שרוצה להתחיל תחביב חדש וממכר, ולא, לא צריך בן או בת זוג - כולם רוקדים עם כולם, זה ריקוד חברתי 🤩 פשוט מגיעים, לומדים את הצעדים ובמסיבה מזמינים את מי שרוצים לרקוד איתו או איתה, וכמובן שיזמינו אתכם בחזרה! המטרה של הריקודים החברתיים היא ליצור קשרים וחברויות לחיים ❤️
אז באיזה סגנון אני צריך להתחיל?
בבית הספר שלנו תוכלו למצוא שיעורים בסגנונות הסלסה והבצ׳אטה בעל נגזרותיהם. בשביל להחליט מה הכי מתאים לכם תצטרכו להגיע ולנסות עד שתמצאו את ההתאמה המושלמת בשבילכם, מה שנוכל להבטיח זה שבכל סגנון שתבחרו תוכלו למצוא עושר תרבותי, מוזיקאלי והמון המון שמחה שתשנה את החיים שלכם ותגרום לכם לחכות ממסיבה אחת ועד המסיבה הבאה.
📢 רוצים להכנס לעולם הריקודים הלטיניים? יש מגוון דרכים שבהן תוכלו לעשות את זה. אנחנו ממליצים להתחיל בקורסים מקצועיים (בבית הספר שלנו תוכלו למצוא קורס בצ׳אטה למתחילים וקורס סלסה למתחילים) שיאפשרו לכם לקבל את הבסיס הכי טוב שיש בצורה אינטימית ובליווי אישי של מדריך. אם תרצו לשמוע עוד פרטים, תשאירו לנו הודעה ונחזור אליכם עם כל המידע על בית הספר שלנו כדי שתוכלו להתחיל כבר השבוע! ואם אתם רוצים תכנים נוספים, תעקבו אחרינו באינסטגרם ובפייסבוק ❤️
💃 אהבתם את המאמר? ספרו לנו בתגובות – איזה עובדות חידשו לכם, מה היה מעניין ללמוד והאם תרצו תכנים נוספים בסגנון, ואל תשכו לשתף עם חברים ❤️
Comentarios